Καρδιές τυριού
2016-02-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 14 μεγάλα ή 28 μικρά τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
11/2/16
Καρδιές τυριού για τους Βαλεντίνους μας! Εντυπωσιακές χωρίς κόπο, ιδανικές να συνοδεύσουν το κρασί μας.
Συστατικά
- 100gr. Ρεγκάτο τριμμένο
- 50gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25gr. Βούτυρο μαλακό
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού baking powder
- Πιπέρι ή πάπρικα, κατά βούληση, προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε να ενωθούν. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα πλάθουμε σε μπάλα. Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια την απλώνουμε με τον πλάστη σε καθαρή επιφάνεια και κόβουμε τη ζύμη με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε τις καρδιές σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν ή σερβίρουμε αμέσως.