Loader

Λαχανόπιτα με ζύμη από πάνω

2016-02-20
  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:05 ω
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

20/2/16

Λαχανόπιτα με ζύμη από πάνω για σήμερα, δηλαδή μια αναποδογυριστή πίτα που γίνεται πανεύκολα και καταναλώνεται ακόμα πιο εύκολα. Συμπληρώνουμε αν θέλουμε τυρί φέτα ,κιμά ή ρύζι και κάνουμε την πίτα μας ακόμα πιο σπέσιαλ.

cabbagepie (4) cabbagepie (5)

Συστατικά  

1 λάχανο ψιλοκομμένο

2 αυγά χτυπημένα

4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ταψί

Για τη ζύμη:

1 φλιτζάνι και κάτι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό χτυπημένο

1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι

1 ½ κουταλιά της σούπας μαγιονέζα

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

Σουσάμι για το ψήσιμο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το λάχανο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ανακατεύουμε με τα αυγά.

Βήμα 3

Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί και το απλώνουμε καλά.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ελαφρά όλα τα υλικά για τη ζύμη. Την ανοίγουμε με τα χέρια ή σε καθαρή επιφάνεια και την απλώνουμε πάνω στο μείγμα λάχανου.

Βήμα 5

Πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι, τυρί ή ότι μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *