Λαχανόπιτα με ζύμη από πάνω
2016-02-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 6-8
- Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:05 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
20/2/16
Λαχανόπιτα με ζύμη από πάνω για σήμερα, δηλαδή μια αναποδογυριστή πίτα που γίνεται πανεύκολα και καταναλώνεται ακόμα πιο εύκολα. Συμπληρώνουμε αν θέλουμε τυρί φέτα ,κιμά ή ρύζι και κάνουμε την πίτα μας ακόμα πιο σπέσιαλ.
Συστατικά
1 λάχανο ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ταψί
Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι και κάτι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό χτυπημένο
1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι
1 ½ κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
Σουσάμι για το ψήσιμο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το λάχανο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ανακατεύουμε με τα αυγά.
Βήμα 3
Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί και το απλώνουμε καλά.
Βήμα 4
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ελαφρά όλα τα υλικά για τη ζύμη. Την ανοίγουμε με τα χέρια ή σε καθαρή επιφάνεια και την απλώνουμε πάνω στο μείγμα λάχανου.
Βήμα 5
Πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι, τυρί ή ότι μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.