Loader

Κινόα μινεστρόνε με φασόλια

2016-02-22
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

26/2/16

Κινόα μινεστρόνε με φασόλια που έμειναν σε μια εξαιρετική μεταμόρφωση της φασολάδας που περίσσεψε σε υγιεινή σούπα λαχανικών. Άπαιχτη!

rfrdquinoa (1) rfrdquinoa (3)

Συστατικά

  • 1 μεγάλο φλιτζάνι φασολάδα που έμεινε (χωρίς πολλά υγρά) ή φασόλια κονσέρβας
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 μέτριες πατάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι αρακάς
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού βασιλικός ξερός
  • Αλατοπίπερο
  • ½ φλιτζάνι ντοματίνια
  • 2 ½ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλο
  • 1/3 του φλιτζανιού κινόα
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας pesto (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε άλλο 1 λεπτό.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα καρότα, τον αρακά και την πατάτα και σοτάρουμε 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα φασόλια , το κινόα και το σπανάκι, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι. Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Μοιράζουμε σε πιάτα τη σούπα με μια κουταλιά pesto στο καθένα αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *