Σκορδομαρινάτα μανιτάρια
2016-03-25- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 35λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
28/2/16
Σκορδομαρινάτα μανιτάρια για συνοδευτικό ή υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ. Αν τα δοκιμάσετε μια φορά θα το επαναλάβετε σύντομα
Συστατικά
- ½ κιλό μανιτάρια λευκά
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας balsamico
- Αλατοπίπερο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού ρίγανη ξερή
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού βασιλικός ξερός
Οδηγίες
Βήμα 1
Ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε από τα πολλά υγρά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και φυλάμε στο ψυγείο 30 λεπτά.
Βήμα 2
Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε αμέσως. Διασκορπίζουμε αν θέλουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή τριμμένη παρμεζάνα.