Τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα
2016-02-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
29/2/16
Τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα για να κλείσει ο μήνας μας με ένα ενδιαφέρον πιάτο που σίγουρα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.
Συστατικά
- ½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα
- 250gr. Κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας soya sauce
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο ή όσο μας αρέσει
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τα λαχανάκια στη μέση ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθος και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί. Ραντίζουμε με το μισό λάδι.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά το μισό λάδι με τη soya, το μέλι, το σκόρδο, το μπούκοβο, το balsamico και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα κάστανα , χοντροκομμένα μέσα στα λαχανάκια και ραντίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ωραίο χρώμα και να γίνονται τραγανές οι γωνίες. Σερβίρουμε αμέσως.