Πατάτες στο τηγάνι με συκομαΐδα
2016-03-01- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
2/3/16
Πατάτες στο τηγάνι με συκομαΐδα για τις μέρες που δεν θέλουμε άλλο κρέας στην διατροφή μας ή απλά επιθυμούμε ένα διαφορετικό συνοδευτικό για αυτό. Και στις δυο περιπτώσεις το πιάτο είναι έντονο σε γεύση οπότε επιλέξτε μια απλή σαλάτα ή ένα κρεατικό στα κάρβουνα, όπου δεν θα το επισκιάσουν.
Συστατικά
- 2 μεγάλες πατάτες
- 50gr. Συκομαΐδα κομμένη σε κομμάτια ή ξερά σύκα μουλιασμένα σε νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
- Αλατοπίπερο
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 15 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν .
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια μαζί με τη φλούδα αν θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το δενδρολίβανο και τη σ υκομαΐδα και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με το balsamico και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.