Χοιρινό με κόκκινο κρασί και μυρωδικά στο φούρνο
2016-03-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 4:00 ω
- Έτοιμο σε: 4:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
3/3/16
Χοιρινό με κόκκινο κρασί και μυρωδικά στο φούρνο για ένα πιάτο νόστιμο, χορταστικό, πλούσιο αλλά με απλά υλικά και χωρίς καθόλου κόπο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μυρωδικά που αναφέρονται στα υλικά με άλλα της επιλογής σας αλλά μην παραλείψετε το καλό ψήσιμο 3 ή 4 ώρες ώστε να έχετε ένα τρυφερότατο κρέας. Τσικνίζουμε σήμερα μην το ξεχνάμε!
Συστατικά
- 600gr. Χοιρινό μπούτι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλιά του γλυκού μαντζουράνα
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά το κρέας. Διασκορπίζουμε τα κρεμμύδια στον πάτο από ένα βαθύ ταψί και ακουμπάμε το κρέας.
Βήμα 2
Ρίχνουμε προσεχτικά το κρασί και ραντίζουμε με το λάδι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210C για 3-4 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Βήμα 3
Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.