Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα
2016-03-03- Ποσότητα: 30-40 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:20 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 2:35 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.4 / 5)
7 έχουν βαθμολογήσει
4/3/16
Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα γνωστά και ως Brigadeiros. Τα βραζιλιάνικα τρουφάκια που συνεπαίρνουν όποιον τα δοκιμάσει.
Συστατικά
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 100gr. Σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Τρούφα χρωματιστή ή ότι προτιμάμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο με το κακάο, τη σοκολάτα και το αλάτι και αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να πάρουν ελαφριά βράση, ανακατεύοντας διαρκώς.
Βήμα 2
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας να μην κολλήσει το μείγμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Βήμα 3
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα υλικά και μεταφέρουμε σε γυάλινο σκεύος.
Βήμα 4
Το φυλάμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βήμα 5
Την επόμενη πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα περνάμε από τη τρούφα που έχουμε ρίξει σε βαθύ πιάτο. Τα βάζουμε σε ειδικά θηκάκια ή σε μπολ και σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Διατηρούνται φρέσκα τουλάχιστον μια εβδομάδα.