Τυρομπαστούνια με ανθότυρο
2016-03-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 3 τεμάχια
- Μερίδες: 12
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:50 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 2:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
5/3/16
Τυρομπαστούνια με ανθότυρο για μια υγιεινή τυρόπιτα από τα χεράκια μας. Θα χρειαστεί λίγο επιπλέον από τον χρόνο σας αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Συστατικά
Για τη ζύμη:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
1 φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος κοπανισμένος
Αλάτι
1 φλιτζάνι νερό
Λάδι για το ψήσιμο
Για τη γέμιση:
600gr. Ανθότυρο θρυμματισμένο
250gr. regato τριμμένο
3 αυγά χτυπημένα
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την φυλάμε στην άκρη 1 -1 ½ ώρα.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι για τη γέμιση σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον άνηθο και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα τυριά και τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά της γέμισης.
Βήμα 4
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και ανοίγουμε μακρόστενα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια, όσο το μήκος του ταψιού μας και πλάτος 1 παλάμη. Ακουμπάμε στο κέντρο κάθε φύλλου ποσότητα από τη γέμιση να το καλύψει και το τυλίγουμε να κλείσει στο κέντρο και πάνω κάτω, γυρνώντας το φύλλο προς τα μέσα.
Βήμα 5
Ακουμπάμε τα μπαστούνια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε με λάδι με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Βήμα 6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.