Ψητό της κατσαρόλας με καφέ
2016-03-06- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 3:00 ω
- Έτοιμο σε: 3:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
6/3/16
Ψητό της κατσαρόλας με καφέ για μια τελείως διαφορετική νότα στο πιάτο σας.
Συστατικά
- 350gr. μοσχάρι κομμάτι
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- ¼ του φλιτζανιού soya sauce
- 1 φλιτζάνι έτοιμος στιγμιαίος καφές
- 1 φλιτζάνι ζωμός βοδινού
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ακουμπάμε το κρέας, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Το βγάζουμε στην άκρη και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τον καφέ και το ζωμό. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύουμε για 2-3 ώρες ή ανάλογα το βάρος του κρέατος.
Βήμα 4
Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σάλτσα από το σκεύος.