Διπλοψημένο κοτόπουλο με πατάτες
2016-03-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
17/3/16
Διπλοψημένο κοτόπουλο με πατάτες όχι όμως και στο διπλάσιο χρόνο. Αντιθέτως το κλασικό μας κοτοπουλάκι και πατατούλες φούρνου με την σημερινή μας συνταγή γίνεται σε λιγότερο από μια ώρα.
Συστατικά
- 2 μπούτια κοτόπουλο, κομμένα στη μέση
- 3 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
- 4-5 πιπεριές διάφορες
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 2 ½ φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή νερό
- 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε τις πατάτες και τις πιπεριές.
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και βάζουμε εκεί το τηγάνι, χωρίς το καπάκι. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό ωραίο χρώμα.
Βήμα 4
Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.