Λαχανάκια Βρυξελλών με πεκορίνο και μυρωδικά
2016-03-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
18/3/16
Λαχανάκια Βρυξελλών με πεκορίνο και μυρωδικά για συνοδευτικό ή κύριο πιάτο. Λιτές γεύσεις που θα ξεσηκώσουν «περίπλοκα» τον ουρανίσκο μας.
Συστατικά
- 450gr. Λαχανάκια Βρυξελλών
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 2/3 της κουταλιάς του γλυκού θυμάρι
- ¼ του φλιτζανιού πεκορίνο τριμμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε και διασκορπίζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25-30 λεπτά.
Βήμα 3
Μόλις τα βγάλουμε τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με το πεκορίνο και το μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως σαν συνοδευτικό ή κύριο πιάτο.