Πατάτες στικς με λάδι τρούφας
2016-03-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
21/3/16
Τραγανές, σπιτικές, υγιεινές, ψητές πατάτες στικς με λάδι τρούφας που δεν θα φάτε ούτε στα καλύτερα εστιατόρια.
Συστατικά
- 4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρά στικς
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά της σούπας λάδι τρούφας
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σκόνη
- Αλατοπίπερο
- ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες με πετσέτα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λάδι τρούφας, το σκόρδο, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Ανακατεύουμε προσεχτικά και απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25-30 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως σαν συνοδευτικό ή πασπαλίζοντας με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή/ και κάποια σάλτσα της αρεσκείας μας σαν ορεκτικό ή υγιεινό σνακ.