Φασολάδα χυλωμένη της Ζαννέτ
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 1/2 φλ.φασόλια
1συσκ.σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκελ.σκόρδο
½ ματσάκι σέλινο
½ καυτερή πιπεριά αποξηραμένη
2 καρότα
4κ.σ. λάδι
4-5φλ.νερό
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς Εγώ τα κάνω στη χύτρα. Αν δεν έχετε χύτρα γίνονται εξίσου νόστιμα και στη κατσαρόλα μας, απλά διπλασιάζουμε το χρόνο βρασίματος και είναι προτιμότερο να προσθέσουμε το αλάτι στο τέλος. Πολτοποιούμε στο multi το κρεμμύδι,το σκόρδο,την καυτερή πιπεριά, τα καρότα καθαρισμένα και το σέλινο. Έτσι ώστε να έχει η φασολάδα μας λεία υφή χωρίς επιπλεόν κομμάτια ολόκληρα εκτός των φασολιών. Τα ρίχνουμε όλα στη χύτρα μαζί με τα φασόλια,τη σάλτσα,το λάδι το αλατοπίπερο και το νερό. Βράζουμε τη φασολάδα σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της χύτρας μας. Οπωσδήποτε για 45 λεπτά και σερβίρουμε ζεστή. Γίνεται μια χυλωμένη σουπίτσα,άκρως απολαυστική ακόμα και για αυτούς που δεν την έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση ή δεν τους αρέσουν να είναι οφθαλμοφανή τα υλικά.