Μπακαλιάρος με σπανάκι σε πακέτο
2016-03-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
22/3/16
Μπακαλιάρος με σπανάκι σε πακέτο για να «φυλακίσουμε» τις γεύσεις και τα αρώματα που θα αναδυθούν με το άνοιγμα.
Συστατικά
- 400gr. Μπακαλιάρος κομμένος σε κομμάτια ή φιλέτο
- 350gr. Σπανάκι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ακουμπάμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο σε ταψί και από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλας. Απλώνουμε το σπανάκι, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και ακουμπάμε πάνω τον μπακαλιάρο και τις φέτες λεμονιού
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με αυτό τα υλικά μας.
Βήμα 3
Τυλίγουμε σε πακέτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-35 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.