Γαλοπούλα με ξινόμηλο δαμάσκηνο και φασκόμηλο
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:50 ω
- Έτοιμο σε: 2:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800γρ.παιδάκια από μπούτι γαλοπούλας
Λάδι
1/2φλ.κονιάκ
Αλατοπίπερο
2κλωναράκια δενδρολίβανο
1κ.γλ.φασκόμηλο
1χωριάτικο λουκάνικο ψιλ/νο
2πατάτες ψιλ/νες
1ξινόμηλο ψιλ/νο
15αμύγδαλα ασπρισμένα
10δαμάσκηνα ξερά
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τα δαμάσκηνα, τις πατάτες, το λουκάνικο,το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, το ξινόμηλο και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε καλά. Τα τοποθετούμε στον πάτο της γάστρας και από πάνω ακουμπάμε τα παιδάκια. Τα ραντίζουμε όλα με λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο με κλειστό καπάκι 1 ½ ώρα και άλλα 20 λεπτά χωρίς καπάκι στους 200C. Σερβίρουμε τα παιδάκια και δίπλα το μέιγμα με τις πατάτες που έμεινε στον πάτο.