Loader

Muffins με μπανάνα και σοκολάτα καραμέλα

2016-04-14
  • Ποσότητα: 12 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 26λ
  • Έτοιμο σε: 36λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

15/4/16

Muffins με μπανάνα και σοκολάτα καραμέλα για να γλυκαθούμε λιγάκι. Ακριβώς όσο χρειάζεται για ένα υγιεινό και σπιτικό πρόγευμα, σνακ ή επιδόρπιο. Χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ολικής για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα αλλά αν δεν έχετε ή δεν σας αρέσει, χρησιμοποιήστε μόνο λευκό αλεύρι.

marsmuff (3) marsmuff (6)

 

Συστατικά

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 2 αυγά
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού γάλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης ή για όλες τις χρήσεις
  • ¾ του φλιτζανιού σοκολάτα με καραμέλα κομμένες σε κομμάτια ή ότι σοκολάτα θέλουμε

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε τις μπανάνες σε μεγάλο μπολ με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το γάλα και την βανίλια.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε τα 2 είδη αλευριού και το baking powder. Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε την κομματιασμένη σοκολάτα.

Βήμα 3

Τέλος ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε 12 θήκες για muffins, όχι μέχρι πάνω για να μην ξεχειλίσουν με το ψήσιμο.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 22-26 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν , ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *