Ντοματόσουπα με χυμό πορτοκάλι και πλιγούρι
2016-04-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
26/4/16
Ντοματόσουπα με χυμό πορτοκάλι και πλιγούρι για σήμερα φίλοι μου. Πλούσιο και θρεπτικό πιάτο που θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τη νοστιμιά του.
Συστατικά
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 100gr. Πλιγούρι
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- Αλατοπίπερο
- 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- Μια πρέζα ζάχαρη
- Φρέσκος δυόσμος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες και το κύμινο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό ή το νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά.
Βήμα 4
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ή χλιαρή , διασκορπίζοντας φύλλα δυόσμου.