Loader

Ντοματόσουπα με χυμό πορτοκάλι και πλιγούρι

2016-04-24
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

26/4/16

Ντοματόσουπα με χυμό πορτοκάλι και πλιγούρι για σήμερα φίλοι μου. Πλούσιο και θρεπτικό πιάτο που θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τη νοστιμιά του.

tompligsoup (1) tompligsoup (6)

Συστατικά

  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 100gr. Πλιγούρι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Φρέσκος δυόσμος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες και το κύμινο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό ή το νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά.

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ή χλιαρή , διασκορπίζοντας φύλλα δυόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *