Κράκερς πολυσπόρια
2016-04-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
27/4/16
Κράκερς πολυσπόρια πραγματικά εκπληκτικά. Κι αν στην αγορά κυκλοφορούν πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη, εξαιρετικά σε ποιότητα και σε νοστιμιά, για άλλη μια φορά θα επαναλάβω, πως σαν τα σπιτικά δεν έχει. Όπως λέει και το όνομα τους, έχουν πολλά σπόρια αλλά λίγο κόπο. Πλούσια σε φυτικές ίνες και «καλά» λιπαρά, απαραίτητα για τον οργανισμό μας.
Συστατικά
½ φλιτζάνι ηλιόσπορος
½ φλιτζάνι σουσάμι
1 φλιτζάνι λιναρόσπορος κοπανισμένος
1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορος
1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης*
Μια πρέζα αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)**
1/3 της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη (προαιρετικά)**
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι νερό
*Αν δεν έχουμε αλεύρι βρώμης, βάζουμε στο multi νιφάδες βρώμης και τις χτυπάμε να γίνουν σκόνη.
**Για πιο ουδέτερη γεύση, μπορούμε να παραλείψουμε την πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου. Αντιθέτως αν θέλουμε πιο αλμυρή αίσθηση, συμπληρώνουμε κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας.
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στεγνά υλικά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα ενιαίο και υδαρές.
Βήμα 2
Το απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το κάνουμε όσο πιο λεπτό γίνεται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 45-50 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε διάφορα κομμάτια με τα χέρια και τα φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία για να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερες μέρες.