Μια καθόλου παραδοσιακή μαγειρίτσα
2016-04-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
29/4/16
Μια καθόλου παραδοσιακή μαγειρίτσα για όσους δεν αρέσκονται στα διάφορα συκωτάκια που βάζουμε συνήθως στην παραδοσιακή σούπα της Ανάστασης ή για όσους τους αρέσουν οι πιο ανανεωμένες γεύσεις στο πιάτο τους.
Συστατικά
- 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες λιωμένες
- 1 φλιτζάνι αρακάς
- 1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
- Αλατοπίπερο
- 1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- ½ κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη ή φρέσκοτριμμένο
- 1 ½ φλιτζάνι κινόα μαγειρεμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού μέντα ξερή
- 1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός ξερός
- Χυμός από 2 λεμόνια
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σέλερι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον αρακά, το μαρούλι, το σκόρδο και το ginger.
Βήμα 2
Αφήνουμε να μαγειρευτούν 20 λεπτά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα ξερά μυρωδικά. Σβήνουμε την εστία και ρίχνουμε το κινόα.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί 5-6 λεπτά προτού σερβίρουμε.