Ψητό μπουτάκι αρνιού και αρωματικό πλιγούρι
2016-04-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 2:10 ω
- Έτοιμο σε: 4:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
30/4/16
Ψητό μπουτάκι αρνιού και αρωματικό πλιγούρι με ρόδι και μυρωδικά για ένα πασχαλινό πιάτο όλο γεύση και άρωμα.
Συστατικά
Για το αρνί:
1 ½ κιλό αρνί μπούτι κομμένο για φούρνο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στη μέση
3-4 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
Μια πρέζα κανέλα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Για το αρωματικό πλιγούρι:
125gr. Πλιγούρι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό ή ζωμό
2/3 του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
2-3 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
2-3 κουταλιές της σούπας goji berries
1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας μέντα ψιλοκομμένη
Αλατοπίπερο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το αρνί: Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με το λάδι, το μέλι, την κανέλα, το κύμινο και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με αυτό το κρέας και το φυλάμε στο ψυγείο 1 ώρα.
Βήμα 2
Διασκορπίζουμε στο ταψί τα κρεμμύδια και το σκόρδο και από πάνω ακουμπάμε το κρέας. Ανακατεύουμε με τη μαρινάδα με ένα φλιτζάνι νερό και περιχύνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ½ ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 35-40 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο.
Βήμα 4
Για το αρωματικό πλιγούρι: Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και το περιχύνουμε με το νερό ή το ζωμό. Το αφήνουμε να μουλιάσει και να απορροφήσει το υγρό.
Βήμα 5
Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Φυλάμε στο ψυγείο 1 ώρα.
Βήμα 6
Σερβίρουμε αμέσως το ζεστό αρνί με το δροσερό πλιγούρι πασπαλίζοντας με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό