Ψητά λαχανικά με μυρωδικά και βινεγκρέτ κάππαρης
2016-04-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/5/16
Ψητά λαχανικά με μυρωδικά και βινεγκρέτ κάππαρης γιατί η γεύση στο πιάτο μας βασίζεται σε απλά υλικά. Σερβίρουμε με το αρνί ή το κατσίκι της ημέρας και έχουμε συνοδευτικό και σαλάτα χωρίς πολύ κόπο.
Συστατικά
2 κολοκυθάκια χοντροκομμένα
1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
250gr. Ντοματίνια
1 κεφάλι σκόρδο κομμένο κατά μήκος στη μέση
½ κιλό μανιτάρια Portobello ή ότι μανιτάρια θέλουμε κομμένα σε χοντρές φέτες
1 μεγάλη ρίζα φινόκιο κομμένο σε κομμάτια
½ φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Για τη βινεγκρέτ κάππαρης:
4 κουταλιές της σούπας κάππαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός ½ λεμονιού
½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Διασκορπίζουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά σε μεγάλο ταψί. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ½ ώρα.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε τα λαχανικά ζεστά, ραντίζοντας όση από τη βινεγκρέτ προτιμάμε και φυλάμε όση μείνει στο ψυγείο για άλλη χρήση, τουλάχιστον 3-4 ημέρες.