Ανοιξιάτικη σαλάτα με αρνί και αυγά που έμειναν
2016-05-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
4/5/16
Ανοιξιάτικη σαλάτα με αρνί και αυγά που έμειναν για σήμερα αν και η ονομασία «σαλάτα» είναι πολύ λίγη για το μεγαλείο, την πληρότητα και τη νοστιμιά αυτού του πιάτου.
Συστατικά
1 φλιτζάνι ή 200gr. Περίπου αρνί ή κατσίκι που έμεινε, ξεψαχνισμένο
2 αυγά κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι αγγούρι
1 φλιτζάνι ντοματίνια
6-7 ελιές
250gr. Σπαράγγια πράσινα
¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Για το dressing:
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
¼ της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα σπαράγγια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 8-12 λεπτά, ανάλογα τα γούστα. Τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε το αγγούρι με τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμύδια και τις ελιές.
Βήμα 4
Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και ακουμπάμε τριγύρω το κρέας, τα αυγά και τα σπαράγγια. Περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε αμέσως.