Αρακάς κάρυ με αυγά
2016-05-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
5/5/16
Αρακάς κάρυ με αυγά για ένα Ινδικό πιάτο που θα δημιουργήσουμε με τα αυγά του Πάσχα. Σερβίρουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πίτες της αρεσκείας μας για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Συστατικά
- 3-4 αυγά καθαρισμένα
- 2 φλιτζάνια αρακάς
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 ντομάτα πολύ ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός ντομάτας
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ σκόνη
- Μια πρέζα τσίλι σκόνη ή ανάλογα τα γούστα (προαιρετικά)
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο, το τσίλι και το κάρυ και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμό ντομάτας και τον αρακά μαζί με 1 φλιτζάνι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 16-18 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί, ρύζι ή όπως μας αρέσει.