French toast φούρνου με τσουρέκι και μαρμελάδα
2016-05-02- Μερίδες: 6-8
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:15 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 2:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
6/5/16
French toast φούρνου με τσουρέκι και μαρμελάδα για να μετατρέψουμε το τσουρέκι που έμεινε, σε ένα γλυκό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Συστατικά
- 8-10 φέτες τσουρέκι, χοντρές
- 4 αυγά
- 150gr. Γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα
- ¼ του φλιτζανιού μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- Μια πρέζα αλάτι
- ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Ζάχαρη άχνη, μέλι για το σερβίρισμα, προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Τοποθετούμε τις φέτες τσουρέκι σε ταψί αντικολλητικό ή ελαφρά βουτυρωμένο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Βήμα 2
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι, το γάλα, τη μαρμελάδα, το αλάτι και την κανέλα. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στο τσουρέκι να πάει παντού και πιέζουμε με σπάτουλα ώστε να απορροφηθεί ομοιόμορφα.
Βήμα 3
Αφήνουμε στην άκρη για 40-60 λεπτά και έπειτα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά
Βήμα 4
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 25-30 λεπτά.
Βήμα 5
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή/ και μέλι.