Απλό granola με φυστικοβούτυρο
2016-05-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 3 φλιτζάνια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
9/5/16
Απλό granola με φυστικοβούτυρο στο οποίο μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε εσείς. Προσθέτουμε ξηρούς καρπούς ή ξερά φρούτα, αντικαθιστούμε το φυστικοβούτυρο με κάποιο φυτικό λάδι, βάλτε ινδοκάρυδο ή κομμάτια σοκολάτας. Σπιτικά δημητριακά granola που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- 3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη βρώμη με την κανέλα. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το φυστικοβούτυρο με το μέλι και τη βανίλια μέχρι να λιώσουν.
Βήμα 2
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη βρώμη. Απλώνουμε το ομοιόμορφο μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε όσο μικρότερο πάχος μπορούμε.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 4
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε διάφορα ακανόνιστα κομμάτια. Σερβίρουμε με γάλα, γιαούρτι, φρούτα ή ότι θέλουμε και φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία για πάνω από 10 μέρες.