Granola με κάρυ
2016-05-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 4 φλιτζάνια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Εθιστικό granola με κάρυ, η ιδέα μου να ετοιμάσω ένα περίπου αλμυρό μείγμα, τραγανό και πικάντικο, που να μπορεί να αντικαταστήσει τα τσιπς. Χρόνια κολλημένη με τα πατατάκια από μικρή και τώρα σχεδόν 3 χρόνια «καθαρή» (και από coca cola) θέλησα να ετοιμάσω κάτι εξίσου εθιστικό αλλά πολύ πιο υγιεινό και φυσικά πολύ εύκολο να φτιαχτεί. Ιδού το αποτέλεσμα, άκρως ικανοποιητικό για τα γούστα μου αφού τα μασουλάω όλη την ημέρα. Δοκιμάστε τα!
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα
- ½ φλιτζάνι ψίχα πασατέμπο
- ½ φλιτζάνι ινδοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας κάρυ σκόνη
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού νιφάδες κρεμμυδιού
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη
- Το ασπράδι από ένα αυγό
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού Worcestershire sauce
- 1/3 του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τα πρώτα οχτώ υλικά. Χτυπάμε το ασπράδι και το ανακατεύουμε με το λάδι και την Worcestershire sauce.
Βήμα 2
Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα βρώμης και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Το απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 30 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές στο ενδιάμεσο.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι ή άλλο αεροστεγές σκεύος. Τρώγεται σκέτο ή πάνω σε σαλάτες, γιαούρτι ή όπως αλλιώς θέλουμε.