Loader

Granola με μήλο και καραμελωμένα φιστίκια

2016-05-08
  • Ποσότητα: 4 φλιτζάνια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

13/5/16

Granola με μήλο και καραμελωμένα φιστίκια με έντονη αίσθηση μηλόπιτας, σε κάθε μπουκιά.

applegranola (1) applegranola (5)

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού ginger σκόνη
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 μήλο τριμμένο
  • ½ κουταλιά του γλυκού χυμός λεμόνι
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • ¼ του φλιτζανιού ινδοκάρυδο
  • ½ φλιτζάνι καραμελωμένα φιστίκια ή ότι ξηρούς καρπούς θέλουμε

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φυστικοβούτυρο, το μέλι, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και το αλάτι.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το μήλο και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί κατά διαστήματα.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία για να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερες ημέρες. Σερβίρουμε με γάλα, γιαούρτι, φρούτα ή σκέτα σαν σνακ για όλες τις ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *