Granola με μήλο και καραμελωμένα φιστίκια
2016-05-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 4 φλιτζάνια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
13/5/16
Granola με μήλο και καραμελωμένα φιστίκια με έντονη αίσθηση μηλόπιτας, σε κάθε μπουκιά.
Συστατικά
- 3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού ginger σκόνη
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 μήλο τριμμένο
- ½ κουταλιά του γλυκού χυμός λεμόνι
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- ¼ του φλιτζανιού ινδοκάρυδο
- ½ φλιτζάνι καραμελωμένα φιστίκια ή ότι ξηρούς καρπούς θέλουμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φυστικοβούτυρο, το μέλι, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το μήλο και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί κατά διαστήματα.
Βήμα 4
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία για να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερες ημέρες. Σερβίρουμε με γάλα, γιαούρτι, φρούτα ή σκέτα σαν σνακ για όλες τις ώρες.