Granola βερίκοκο με μαρμελάδα
2016-05-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 3 φλιυζάνια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
14/5/16
Granola βερίκοκο με μαρμελάδα, βερίκοκο και αυτή, για ένα νόστιμο, σπιτικό σνακ και όχι μόνο. Στην περίπτωση που προτιμάτε τη μαρμελάδα οπουδήποτε αλλού, εκτός από το ψωμί ή τη φρυγανιά σας, όπως εγώ, σήμερα σας έχω την ιδανική λύση.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- ½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια καραμελωμένα φιστίκια
- 1/3 του φλιτζανιού ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
- ¼ του φλιτζανιού χουρμάδες ψιλοκομμένοι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με την καστανή ζάχαρη μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 40-50 λεπτά, γυρνώντας το ταψί μέσα στο φούρνο, για να μην αρπάξει.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει, κομματιάζουμε με τα χέρια και σερβίρουμε ή φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία για να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερες μέρες.