Σπαράγγια στο φούρνο με γεμιστές σαρδέλες
2016-05-25- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
1/6/16
Σπαράγγια στο φούρνο με γεμιστές σαρδέλες για σήμερα. Το ακριβό, σχετικά σπαράγγι με το ψάρι της φτωχολογιάς σε ένα εξαιρετικό δέσιμο στο πιάτο μας.
Συστατικά
- ½ κιλό σπαράγγια λευκά ή πράσινα, καθαρισμένα
- 300gr. Σαρδέλες καθαρισμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
- 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- Αλατοπίπερο
- 3-4 κουταλιές της σούπας μπαγιάτικο ψωμί θρυμματισμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο multi τον μαϊντανό, το σκόρδο, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού, μια κουταλιά από το λάδι και λίγο αλατοπίπερο και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Απλώνουμε τα σπαράγγια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με μια κουταλιά από το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Γεμίζουμε την κοιλιά από τις σαρδέλες και τις απλώνουμε πάνω στα σπαράγγια ή απλώνουμε τις σαρδέλες και από πάνω το μείγμα μαϊντανού. Διασκορπίζουμε το θρυμματισμένο ψωμί και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Βήμα 4
Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.