Loader

Σπαράγγια στο φούρνο με γεμιστές σαρδέλες

2016-05-25
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

1/6/16

Σπαράγγια στο φούρνο με γεμιστές σαρδέλες για σήμερα. Το ακριβό, σχετικά σπαράγγι με το ψάρι της φτωχολογιάς σε ένα εξαιρετικό δέσιμο στο πιάτο μας.

sardpine (3) sardpine (7)

Συστατικά

  • ½ κιλό σπαράγγια λευκά ή πράσινα, καθαρισμένα
  • 300gr. Σαρδέλες καθαρισμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μπαγιάτικο ψωμί θρυμματισμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο multi τον μαϊντανό, το σκόρδο, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού, μια κουταλιά από το λάδι και λίγο αλατοπίπερο και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Απλώνουμε τα σπαράγγια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με μια κουταλιά από το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Γεμίζουμε την κοιλιά από τις σαρδέλες και τις απλώνουμε πάνω στα σπαράγγια ή απλώνουμε τις σαρδέλες και από πάνω το μείγμα μαϊντανού. Διασκορπίζουμε το θρυμματισμένο ψωμί και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Βήμα 4

Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *