Σπαράγγια και ραπανάκια με πουρέ καρότου
2016-05-25- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
4/6/16
Σπαράγγια και ραπανάκια με πουρέ καρότου για συνοδευτικό ή κύριο πιάτο. Πολύχρωμο, ανοιξιάτικο και απόλυτα θρεπτικό πιάτο.
Συστατικά
- 350gr. σπαράγγια καθαρισμένα
- 10-12 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
- 4-5 μεγάλα καρότα
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Χυμός λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν περίπου 30 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά ρίχνουμε τα σπαράγγια.
Βήμα 2
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σουρώνουμε. Φυλάμε 1-2 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.
Βήμα 3
Πολτοποιούμε τα καρότα στο multi και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο από το νερό που φυλάξαμε.
Βήμα 4
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Μοιράζουμε τον πουρέ σε πιάτα και από πάνω τα σπαράγγια και τα ραπανάκια. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε για να σερβίρουμε.