Ανάμικτη λαχανοσαλάτα με μανταρίνι και dressing ταχίνι αβοκάντο
2016-05-25- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
25/5/16
Σερβίρουμε ανάμικτη λαχανοσαλάτα με μανταρίνι και dressing ταχίνι αβοκάντο και σας ορκίζομαι δεν πρόκειται για μια ακόμη σαλάτα με λάχανα. Αν δοκιμάσατε και σας άρεσε η πικάντικη λαχανοσαλάτα με dressing ταχίνι που είχαμε ετοιμάσει πριν το Πάσχα αυτή θα σας ξετρελάνει.
Συστατικά
2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 μανταρίνια ψιλοκομμένα
1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
¼ του φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
Για το dressing:
1 μικρό ώριμο αβοκάντο
¼ του φλιτζανιού ταχίνι
Χυμό από 1 μεγάλο μανταρίνι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon
Αλατοπίπερο κατά βούληση
¼ του φλιτζανιού λάδι
¼ – ½ φλιτζάνι νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing στο multi με τελευταίο το νερό, ώστε να δούμε πόσο πηχτό ή αραιό θα βγει το μείγμα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε όλα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε μπολ ή πιατέλα.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με το dressing και σερβίρουμε. Αν θέλουμε ραντίζουμε και ανακατεύουμε με το dressing 1-2 ώρες πριν το σερβίρισμα για να ενωθούν οι γεύσεις και να μαριναριστούν τα λαχανικά.