Loader

Κοτόπουλο στη γκριλιέρα με μαρινάδα lime και soya

2016-05-26
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:15 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

26/5/16

Κοτόπουλο στη γκριλιέρα με μαρινάδα lime και soya για ένα εύκολο φιλετάκι κοτόπουλο που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο μας χωρίς να χαλάσει τη διατροφή μας.

limesoyagrichi (1) limesoyagrichi (5)

Συστατικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας soya sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας fish sauce
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο ή ½ κουταλιά σε σκόνη
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Χυμό και ξύσμα από1 lime
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή νιφάδες
  • 2 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος ή / και σουσάμι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι με τη soya και την fish sauce, το χυμό και το ξύσμα lime, το τσίλι, το ginger και το σκόρδο. Ακουμπάμε τα φιλέτα σε μπολ με καπάκι το ένα διπλά στο άλλο και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή και όλο το βράδυ.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα και ψήνουμε τα φιλέτα , αφού τα τινάξουμε ελαφρά από τη μαρινάδα, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά ή όσο προτιμάμε.

Βήμα 3

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σουσάμι και / ή κάποιο άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *