Κοτόπουλο στη γκριλιέρα με μαρινάδα lime και soya
2016-05-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:15 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
26/5/16
Κοτόπουλο στη γκριλιέρα με μαρινάδα lime και soya για ένα εύκολο φιλετάκι κοτόπουλο που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο μας χωρίς να χαλάσει τη διατροφή μας.
Συστατικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας soya sauce
- 2 κουταλιές της σούπας fish sauce
- 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο ή ½ κουταλιά σε σκόνη
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Χυμό και ξύσμα από1 lime
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή νιφάδες
- 2 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος ή / και σουσάμι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι με τη soya και την fish sauce, το χυμό και το ξύσμα lime, το τσίλι, το ginger και το σκόρδο. Ακουμπάμε τα φιλέτα σε μπολ με καπάκι το ένα διπλά στο άλλο και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή και όλο το βράδυ.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα και ψήνουμε τα φιλέτα , αφού τα τινάξουμε ελαφρά από τη μαρινάδα, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά ή όσο προτιμάμε.
Βήμα 3
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σουσάμι και / ή κάποιο άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.