Δροσερά φασολάκια με σουσάμια και μαρινάτα φιλετάκια
2016-05-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
26/5/16
Δροσερά φασολάκια με σουσάμια και μαρινάτα φιλετάκια για σήμερα. Το πιάτο είναι πραγματικά πολύ πιο εύκολο από τον τίτλο του. Απλά ρίξτε μια ματιά.
Συστατικά
για τα φιλετάκια:
2 μοσχαρίσια φιλέτα (350gr. συνολικά)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
Αλατοπίπερο
Ξύσμα ½ λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τα φασολάκια:
250gr. αμπελοφάσουλα ή άλλα πράσινα φασολάκια της αρεσκείας μας
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι λευκό
1 κουταλιά της σούπας μαυροσούσαμο
Αλατοπίπερο
Φύλλα μέντας για το σερβίρισμα
Για το dressing:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας balsamico
1/3 της κουταλιάς του γλυκού μουστάρδα
½ κουταλιά του γλυκού μέλι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα φιλετάκια: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το τσίλι, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το λάδι και το αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Ρίχνουμε μέσα τα φιλετάκια και ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα. Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε τα φιλετάκια, αφού τα τινάξουμε από τη μαρινάδα.
Βήμα 3
Ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή όσο προτιμάμε.
Βήμα 4
Για τα φασολάκια: Βάζουμε τα αμπελοφάσουλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζουμε για 30 λεπτά από την ώρα του βρασμού ή ανάλογα τα φασολάκια που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Βήμα 5
Για το dressing: Χτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 6
Για το σερβίρισμα: Ακουμπάμε τα φασολάκια σε πιατέλα και δίπλα τους τα φιλετάκια. Ραντίζουμε με το dressing και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και την μέντα για να σερβίρουμε.