Loader

Δροσερά φασολάκια με σουσάμια και μαρινάτα φιλετάκια

2016-05-28
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

26/5/16

Δροσερά φασολάκια με σουσάμια και μαρινάτα φιλετάκια για σήμερα. Το πιάτο είναι πραγματικά πολύ πιο εύκολο από τον τίτλο του. Απλά ρίξτε μια ματιά.

filletgreenbeans (1) filletgreenbeans (5)

Συστατικά  

για τα φιλετάκια:

2 μοσχαρίσια φιλέτα (350gr. συνολικά)

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη

1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη

Αλατοπίπερο

Ξύσμα ½ λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τα φασολάκια:

250gr. αμπελοφάσουλα ή άλλα πράσινα φασολάκια της αρεσκείας μας

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι λευκό

1 κουταλιά της σούπας μαυροσούσαμο

Αλατοπίπερο

Φύλλα μέντας για το σερβίρισμα

Για το dressing:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας balsamico

1/3 της κουταλιάς του γλυκού μουστάρδα

½ κουταλιά του γλυκού μέλι

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τα φιλετάκια: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το τσίλι, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το λάδι και το αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Ρίχνουμε μέσα τα φιλετάκια και ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα. Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε τα φιλετάκια, αφού τα τινάξουμε από τη μαρινάδα.

Βήμα 3

Ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή όσο προτιμάμε.

Βήμα 4

Για τα φασολάκια: Βάζουμε τα αμπελοφάσουλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζουμε για 30 λεπτά από την ώρα του βρασμού ή ανάλογα τα φασολάκια που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Βήμα 5

Για το dressing: Χτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 6

Για το σερβίρισμα: Ακουμπάμε τα φασολάκια σε πιατέλα και δίπλα τους τα φιλετάκια. Ραντίζουμε με το dressing και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και την μέντα για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *