Ρυζόγαλο με ρούμι και ξερά φρούτα
2016-06-07- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
7/6/16
Ρυζόγαλο με ρούμι και ξερά φρούτα για να γλυκαθούμε ολίγον τι. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα το ρυζόγαλο είναι μια γεύση που έχει ξεμείνει από τα παιδικά χρόνια, όταν μου το ετοίμαζε η γιαγιά μου και πολύ το αγαπώ. Εγώ πλέον η αλήθεια είναι ότι το ετοιμάζω σπάνια, κυρίως όταν το γάλα είναι κοντά στη λήξη του και ως συνήθως λυπάμαι να το πετάξω. Ακόμη κι έτσι όμως προσπαθώ κάθε φορά να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό, πρωτότυπο, υγιεινό και φυσικά νόστιμο.
Συστατικά
- ¾ του φλιτζανιού άσπρο ρύζι (γλασέ, καρολίνα)
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 σφηνάκι ρούμι
- 1 ½ κουταλιά της σούπας cranberries
- 1 ½ κουταλιά της σούπας αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας σταφίδες ξανθές
- 1 ½ κουταλιά της σούπας goji berries
- Κανέλα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το ρύζι, το βούτυρο και το αλάτι να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 10-15 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι και ανακατεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 3
Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα ξερά φρούτα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά.
Βήμα 4
Μοιράζουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα ανάλογα τα γούστα και ρίχνουμε αν θέλουμε επιπλέον μέλι για το σερβίρισμα.