Μαριναρισμένα portobello με πουρέ φασολιών
2016-09-11- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
11/9/16
Μαριναρισμένα Portobello με πουρέ φασολιών και ένα αυγό είναι η πρόταση μου για σήμερα. Το αυγό, για άλλους προαιρετικό για εμένα υποχρεωτικό γιατί είναι αλήθεια το αγαπώ!
Συστατικά
4 αυγά προαιρετικά
4 μεγάλα μανιτάρια Portobello
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τον πουρέ φασολιών:
1 μεγάλο φλιτζάνι φασόλια μουλιασμένα αποβραδίς
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
Αλατοπίπερο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί ή νερό
¼ του φλιτζανιού γιαούρτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο σε ένα μπολ. Βάζουμε τα μανιτάρια σε φαρδύ σκεύος και περιχύνουμε με το μείγμα. Αλείφουμε με τα χέρια να πάει παντού. Το σκεπάζουμε και το φυλάμε στο ψυγείο 30 λεπτά.
Βήμα 2
Τα μεταφέρουμε κατόπιν σε ταψάκι μαζί με τα υγρά του σκεύους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για30 λεπτά. Αν έχουμε κάρβουνα, είναι το ιδανικό.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ βράζουμε και σουρώνουμε τα φασόλια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το σκόρδο και τα φασόλια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το κρασί ή το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Με ένα πιρούνι ή το εργαλείο του πουρέ, πιέζουμε να λιώσουν τα φασόλια. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει τελείως λείο το μείγμα μας. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 5
Μοιράζουμε τον πουρέ σε πιάτα και ακουμπάμε από πάνω τα μανιτάρια και αν θέλουμε από ένα αυγό μάτι. Ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε.