Ψητές τυροκροκέτες με μπαγιάτικο ψωμί
2016-09-12- Ποσότητα: 9 τεμάχια
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
12/9/16
Ψητές τυροκροκέτες με μπαγιάτικο ψωμί ; Πολύ καλά ακούσατε. Ο καλύτερος τρόπος αξιοποίησης του μπαγιάτικου ψωμιού που έχω ετοιμάσει ως τώρα. Γίνονται αφράτες και μαλακές και κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια
- 200ml γάλα ή όσο χρειαστεί
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/3 του φλιτζανιού γκούντα τριμμένο
- 1 αυγό χτυπημένο
- Λιναρόσπορος κοπανισμένος ή σουσάμι για το ψήσιμο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το ψωμί σε ένα μεγάλο μπολ και το ραντίζουμε με το γάλα σιγά σιγά. Δεν θέλουμε ούτε πολύ νερουλό ούτε πολύ σκληρό μείγμα. Ανακατεύουμε να πάει παντού και προσθέτουμε το γάλα.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με καθαρά χέρια ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.
Βήμα 3
Χωρίζουμε το μείγμα σε 9 κομμάτια τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή λιναρόσπορο κοπανισμένο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.