Κράκερς ολικής άλεσης με ξινόγαλα
2016-09-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Ποσότητα: 25-30 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
26/9/16
Κράκερς ολικής άλεσης με ξινόγαλα και τυριά που θα σας πάρει μόνο μισή ώρα να ετοιμάσετε και θα με ευγνωμονείτε όταν θα έχετε στην τσάντα σας ένα τόσο νόστιμο σνακ που είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Συνοδεύει ιδανικά πιατέλα με τυριά και φρούτα αλλά και σούπες.
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- ¼ του φλιτζανιού βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
- ½ φλιτζάνι ξινόγαλα
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 1 ½ φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα
- ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την πάπρικα, το baking και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα τριφτό μείγμα.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το αυγό, το ξινόγαλα και τα τυριά και ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 3
Απλώνουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας με τη βοήθεια πλάστη και ακουμπάμε τη λαδόκολλα με τη ζύμη πάνω σε ταψί.
Βήμα 4
Χαράσσουμε με κοφτερό μαχαίρι στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλουμε τα κράκερς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-17 λεπτά.
Βήμα 5
Αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε στα κομμάτια που έχουμε χαράξει και σερβίρουμε ή φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία για τουλάχιστον μια εβδομάδα.