Ντάκος με παντζάρια και ψητά κρεμμύδια
2016-09-27- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
27/9/16
Ντάκος με παντζάρια και ψητά κρεμμύδια για το τραπέζι μας και θα εντυπωσιάσουμε, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα, χωρίς πολύ κόπο και κόστος.
Συστατικά
- 2-3 παξιμάδια ντάκοι – κριθαροκουλούρες
- 250gr. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
- ½ κιλό παντζάρια βρασμένα, ψιλοκομμένα
- 4-6 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους
- 200gr. Φέτα κομμένη σε κομμάτια
- 12 ελιές Καλαμών
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Φρέσκια ή ξερή ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ακουμπάμε ολόκληρα σε ένα ταψάκι. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Βρέχουμε ελαφρά τα παξιμάδια και τα ακουμπάμε σε πιατέλα. Διασκορπίζουμε τα παντζάρια, τις ελιές, τα ντοματίνια και τη φέτα και ακουμπάμε τα ψητά κρεμμύδια.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με το ξύδι και μπόλικο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικη φρέσκια ή ξερή ρίγανη για να σερβίρουμε.