Coffee cake με φρέσκα ροδάκινα και καρύδια
2016-09-29- Μερίδες: 6-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
29/9/16
Coffee cake με φρέσκα ροδάκινα και καρύδια για να συνοδεύσουμε τι άλλο παρά τον καφέ μας. Άντε και το τσάι μας. Ένα σπιτικό κέικ το θέλω πάντα να το έχω το ομολογώ. Αφενός επειδή αρέσουν σε εμένα αφετέρου γιατί είναι ένα κέρασμα ή σνακ που πάντα καταναλώνεται. Με τα τελευταία ροδάκινα για φέτος ετοιμάζουμε ένα – εννοείται – υγιεινό κέικ – τι άλλο θα μπορούσα να φτιάξω άλλωστε – που θα ενθουσιάσει όποιον το δοκιμάσει, σας το εγγυώμαι.
Συστατικά
- 115gr. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για τη φόρμα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 2 μεγάλα ροδάκινα κομμένα σε φέτες
- 180gr. Καρυδόψιχα
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα 2/3 της ζάχαρης για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και έπειτα το γιαούρτι και τη βανίλια.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα δυο είδη αλευριού, τη σόδα, το baking και το αλάτι και συνεχίζουμε ελαφρά το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Αλείφουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μισό μείγμα κέικ. Απλώνουμε τα μισά ροδάκινα, να καλυφτεί η ζύμη και πασπαλίζουμε με τη ζαχαροκανέλα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και τα ροδάκινα και διασκορπίζουμε τα καρύδια.
Βήμα 4
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζαχαροκανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-55 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.