Loader

Τυρόπιτα με πατατάκια που έμειναν

2016-11-07
  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 35λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:15 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

7/11/16

Τυρόπιτα με πατατάκια που έμειναν όσο και αν σας ακούγεται παράξενο. Αντί για φύλλο ή κάποιου άλλου είδους ζύμης χρησιμοποιούμε πάνω κάτω θρυμματισμένα πατατάκια που έμειναν. Εύκολο, πρωτότυπο, νόστιμο, οικονομικό και σίγουρα θα την λατρέψουν τα παιδιά.

chipfetapie-1 chipfetapie-4

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια πατατάκια που έμειναν θρυμματισμένα
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ταψί
  • Αλατοπίπερο
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 ½ φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Βήμα 1

Αλατίζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα ανακατεύοντας.

Βήμα 4

Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και απλώνουμε τα μισά πατατάκια. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα πατατάκια.

Βήμα 5

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 20. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *