Μπανανόψωμο ολικής άλεσης με σοκολάτα
2016-11-15- Μερίδες: 6-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
14/11/16
Μπανανόψωμο ολικής άλεσης με σοκολάτα για το πιο υγιεινό γλύκισμα που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας στο σχολείο, να πάρετε στο γραφείο και να απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, χωρίς τύψεις.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- Μια πρέζα ζάχαρη
- 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κουταλιές του γλυκού σόδα σκόνη
- 1 φλιτζάνι ξινόγαλα
- 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν για 2 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα αυγά και το ξινόγαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τις μπανάνες και τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλα, αφού ρίξουμε και την τρούφα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45-50 λεπτά.
Βήμα 4
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε. Καλύπτουμε προαιρετικά την επιφάνεια με κάποιο γλάσο της αρεσκείας μας έτοιμο ή σπιτικό ή με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, όπως στην φωτογραφία.