Loader

Mπανανογλυκό με καρύδα

2017-01-24
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

Εύκολο μπανανογλυκό με καρύδα για να φτιάξετε με λίγα και απλά υλικά και να ενθουσιαστούν μεγάλοι και μικροί.

 

Συστατικά

  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 120gr. εβαπορέ (όχι αραιωμένο)
  • 60gr. ζάχαρη
  • 75gr. ινδοκάρυδο
  • 3 αυγά
  • Λίγο βούτυρο για τη φόρμα/ ταψί
  • Τριμμένη σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καρύδα.

Βήμα 2

Κόβουμε τις μπανάνες σε φετάκια και τις απλώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά.

Βήμα 3

Περιχύνουμε με το μείγμα καρύδας να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 περίπου λεπτά.

Βήμα 4

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 4-5 λεπτά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα ή την άχνη Το αφήνουμε στην άκρη 10-15 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Φυλάμε στο ψυγείο, αφού κρυώσει τελείως, για 4-5 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *