Loader

Muffins με μαρμελάδα και κολοκύθα

2017-02-21
  • Μερίδες: 12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

21/2/17

Σας είπα ψέματα τις προάλλες με τη φριτάτα ψητής κολοκύθας πως ήταν η τελευταία για φέτος. Βασικά αλήθεια ήταν, απλά βρήκα λίγη ακόμα που είχα φυλάξει καθαρισμένη στην κατάψυξη. Έφτιαξα λοιπόν νοστιμότατα muffins με μαρμελάδα και κολοκύθα που είναι μια καταπληκτική μπουκιά για πρωινό, για τον καφέ, το τσάι σας ή όπως εσείς προτιμάτε.

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα ή όσο μας αρέσει
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού ginger σκόνη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ½ φλιτζάνι πουρές κολοκύθας , έτοιμο ή σπιτικό
  • 180gr. Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4-5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο
  • Αμύγδαλα φιλέ για τη διακόσμηση

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking, την κανέλα, το ginger και το αλάτι.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη να ενωθούν και προσθέτουμε τα αυγά, τον πουρέ κολοκύθας και το γιαούρτι.

Βήμα 3

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε 12 θήκες σιλικόνης για muffins ή ότι έχουμε αρκεί να τις λαδώσουμε ελαφρά να μη κολλήσουν τα muffins.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με την κρέμα τυριού και ακουμπάμε στο κέντρο κάθε muffin από μια κουταλιά πιέζοντας ελαφρά να μπει μέσα στη ζύμη. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-50 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *