Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος
2017-03-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
2/3/17
Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος για γρήγορο και νόστιμο φαγάκι χωρίς να λερώσουμε πολλά σκεύη. Η συνταγή μας σήμερα είναι και νηστίσιμη για όσους ενδιαφέρονται αλλά σίγουρα θα την απολαύσουν όλοι ανεξαιρέτως!
Συστατικά
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
- 2-3 ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας πιπεριές jalapenos ή τουρσί, ψιλοκομμένες
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
- ¼ του φλιτζανιού πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
- 2 ½ φλιτζάνια ζωμός
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
- 160-180gr. Κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- Μαϊντανός, φρέσκα κρεμμύδια, τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα ή ότι μας αρέσει
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει το λάδι και ρίχνουμε τη μελιτζάνα. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο και τη ζάχαρη.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τις πιπεριές και το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10-12 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τις ελιές και τα φασόλια, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.
Βήμα 4
Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και μοιράζουμε σε πιάτα, διασκορπίζοντας από πάνω τυρί τριμμένο της επιλογής μας, φρέσκα κρεμμύδια και μαϊντανό ψιλοκομμένα και αν θέλουμε επιπλέον ελαιόλαδο. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μοσχάρι ή κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, να μαγειρευτούν μαζί με τη σάλτσα ή να το σερβίρουμε στο τέλος με αυγό μάτι ή βραστό ή ακόμα και κάποιο φιλέτο ψαριού.