Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο
2017-03-18- Μερίδες: 8-12
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:35 ω
- Έτοιμο σε: 2:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
17/3/17
Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο σαν μια αυτοσχέδια παραλλαγή του πλαστού. Ελαφριά, εύκολη και πολύ πολύ νόστιμη.
Συστατικά
- 500gr. Καλαμποκάλευρο και λίγο ακόμα για το ταψί
- 600gr. Ανθότυρο θρυμματισμένο
- Αλατοπίπερο
- 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κιλό χόρτα διάφορα για πίτα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ¼ του φλιτζανιού πεκορίνο τριμμένο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Αχνίζουμε τα χόρτα σε λίγο νεράκι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, τα κόβουμε λίγο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε 1 κουταλιά από το λάδι και ρίχνουμε τα χόρτα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.
Βήμα 3
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το ανθότυρο και το πεκορίνο,αν το χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και λίγο επιπλέον αλάτι.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το καλαμποκάλευρο με το υπόλοιπο λάδι, κρατώντας λίγο για το ταψί.
Βήμα 5
Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά, μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο ταψί που έχουμε πασπαλίσει με λίγο καλαμποκάλευρο ή φρυγανιά τρίμμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Βήμα 6
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.