Loader

Συκώτι στη λαδόκολλα

2017-03-22
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 2:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

22/3/17

Παρόλο που δεν είμαι λάτρης του κρέατος και συνήθως προτιμώ το λευκό αντί του κόκκινου, το συκωτάκι οφείλω να ομολογήσω πως το συμπαθώ. Κάνει και καλό, οπότε μια στο τόσο το εντάσσω στο μενού. Το συκώτι στη λαδόκολλα που σερβίρω σήμερα είναι κάτι διαφορετικό, ειδικά  αν έχετε βαρεθεί να το κάνετε όλο ριγανάτο στη κατσαρόλα. Γίνεται πολύ πολύ μαλακό και είναι πραγματικά αυτό που λένε «λουκούμι».

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε κομμάτια
  • 2-3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από 1-2 λεμόνια
  • Αλατοπίπερο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά ή ότι ελιές θέλετε
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Τα τοποθετούμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το κλείνουμε καλά.

Βήμα 2

Το ακουμπάμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 2 ώρες.

Βήμα 3

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το μεταφέρουμε σε πιατέλα και χαράσσουμε προσεχτικά το χαρτί, για να ανοίξει το πακέτο χωρίς να βγουν τα υγρά του ψησίματος και σερβίρουμε με ρύζι , πατάτες ή όπως προτιμάμε. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μέσα στο πακέτο κυβάκια φέτας, να ψηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *