Σουτζουκάκια της γιαγιάς
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
1/2κιλό κιμάς
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1 1/2φλ.φρυγανιά τρίμμα
1αυγό
1κ.γλ.κύμινο
Αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2φλ.χυμό ντομάτας
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.κύμινο
1κ.γλ.μπαχάρι
1ποτ.του κρασιού κόκκινο κρασί
1κρεμμύδι τριμμένο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Προσθέτουμε το σκόρδο , το αυγό και την φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά τον κιμά. Τα πλάθουμε μακρόστενα και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα. Τα κατεβάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο και το μπαχάρι. Προσθέτουμε 1ποτήρι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, περίπου 30 λεπτά. Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα προσεχτικά και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα. Βράζουμε άλλα 15 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας ζεστά με ρυζάκι ή πουρέ και περιχυμένα με τη σαλτσούλα μας.