Το κοκκινιστό του Υδραγωγείου
2013-06-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κρεμμύδια ψιλ/να
1ντομάτα φρέσκα τριμμένη
2φλ.χυμός ντομάτας
1/2φλ.κόκκινο κρασί ημίγλυκο
1/2κ.γλ.κάρι
1/2κ.γλ.κόλιανδρος κοπανισμένος
1/2κ.γλ.μαντζούρανα
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος στο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα αλλά 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και την φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και προσθέτουμε νεράκι να καλύψει ελαφρά το φαγάκι μας. Σιγοβράζουμε 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε με σπαγγετίνι ή ρύζι.