Ορτύκια γεμιστά με σίγλινο
2013-06-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
12ορτύκια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250γρ.ψίχα ψωμιού κομμένο σε κυβάκια
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Λάδι
1ρόδι καθαρισμένο
250γρ.σίγλινο Μάνης κομμένο σε κυβάκια
50ml ξύδι από κόκκινο κρασί
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1κ.γλ.δενδρολίβανο φρέσκο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1λίτρο χυμός ροδιού
300ml ξύδι από κόκκινο κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι για 20 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε την ψίχα ψωμιού. Τα τηγανίζουμε 1-2 λεπτά , τα αλατίζουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ξεροψηθούν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε το σίγλινο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τα ρόδια. Ρίχνουμε την ψημένη ψίχα , ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα ορτύκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα σίγλινου που ετοιμάσαμε. Τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα για να μην φύγει η γέμιση, τα ακουμπάμε σε ταψί , τα λαδώνουμε με πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το χυμό από το ρόδι με το ξύδι μέχρι να αρχίσει να σιροπιάζει. Σερβίρουμε τα ορτύκια περιχύνοντας από πάνω τη σάλτσα με ψητά λαχανικά.